Trivselregler

För allas allmänna trivsel bör man undvika störande ljud från klockan 22.00 till klockan 06.00. Vad som är störande för andra kan vara svårt att exakt definiera men höga röster, hög volym på medieanläggningar, rikligt duschande, omflyttning av möbler och liknande är några exempel.

Huset är byggt i betong vilket gör att ljudet från borrning med slagmaskin fortplantar sig i hela huset och är störande. Slagborr får användas vardagar mellan klockan 08.00 och 20.00 samt på lördagar och sön/helgdagar mellan klockan 10.00 och 15.00.
Det är lämpligt att använda bra verktyg så att arbetet kan utföras på så kort tid som möjligt.

Om man planerar större renoveringsarbete eller fest är det lämpligt att informera grannarna.

Dörrmattor, blommor och andra föremål får inte placeras i trapphuset eftersom det försvårar städningen. Det är dessutom inte tillåtet att ha saker i trapphuset på grund av brandrisk och säkerhet vid eventuell utrymning.

Blomlådor på balkongerna skall hängas på insidan av balkongräcket. Ur säkerhetssynpunkt är det inte tillåtet att ha blomlådor på utsidan av räcket.

Utomhusgrillar, marschaller och fyrverkerier får inte användas på balkongerna.

Det är inte tillåtet att mata fåglar från balkongen eller på gården.

Rökning är inte tillåten i trapphuset och på loftgångar. Även rökning på balkong och gård kan vara störande, speciellt för personer med astma och allergi. Det är inte tillåtet att kasta cigarettfimpar på gården, från balkonger eller loftgångar.

Filter, till ventilationen (”lådorna” som sitter invid taket), får du genom att kontakta någon i styrelsen. Byte av filter ansvarar bostadsrättsinnehavaren själv för. Byte bör göras minst en gång per år. Filtren kan rengöras (dammsugas) någon gång i stället för att bytas ut.

Hundar får inte rastas på gården. Hundar får inte springa lösa på gården. Skällande hundar är störande. Hundägaren är ansvarig för att hunden inte stör boende och besökare till fastigheten.

Vid längre bortavaro från lägenheten kan det vara lämpligt att meddela förvaltare och/eller styrelsen sina egna kontaktuppgifter och vid behov även kontaktuppgifter för den som ser till lägenheten under bortavaron.