Nyhetsbrev - Sommar 2024

09 juni 2024 Hej kära medlemmar, i detta nyhetsbrev kan ni läsa aktuell information om vår bostadsrättsförening.

Nyhetsbrev

Vi vill gärna höra från er om det är något specifikt som ni önskar att vi tar upp i våra kommande nyhetsbrev så tveka inte att meddela oss. Er feedback är värdefull och vi strävar alltid efter att göra vårt nyhetsbrev så relevant och intressant som möjligt.

Kom och delta på vår nästa medlemsaktivitet (Grillkväll)

Vi bjuder in alla medlemmar till en trevlig grillkväll på torsdag den 13 juni kl. 18:00 på innergården. Ta med er en god aptit och kom och njut av grillat tillsammans med oss! Dessutom kommer det finnas möjlighet att spela kubb. Om ni har några allergier eller särskild kost som vi bör beakta, vänligen hör av er till oss i förväg. Välkomna!

Berätta gärna om ni har ett önskemål om någon särskild medlemsaktivitet som styrelsen ska anordna framöver!

Föreningens vävstuga

I källaren mellan 8A och 8B har föreningen en liten vävstuga. Där finns två stora vävstolar där en grupp medlemmar väver tillsammans. För närvarande är det en trasmattsväv i den ena vävstolen, och gruppen funderar på vad de ska väva i den andra.

Om ni är intresserade av att prova att väva en trasmatta eller vill vara med och sätta upp en ny väv, är ni varmt välkomna att höra av er till någon av oss i gruppen. Det är inte nödvändigt att ha några förkunskaper eftersom vi sätter upp vävarna tillsammans.

Eva Morke

Port 2

Tel: 076–645 80 10

Lena Ekholm

Port 8 B

Tel: 076–891 94 81

Traditionell tävling (Bästa utsmyckade balkong)

Vi är glada att meddela er att det är dags för årets tävling om bäst utsmyckad balkong! Normalt sett utser styrelsen tre vinnare. I år har vi en spännande twist: vi låter er medlemmar vara med och rösta fram vinnarna! Vi ber er att lämna er röst skriftligen tidigast den första augusti och senast den sista augusti i styrelsens brevlåda i 4 A. Notera att det inte är tillåtet att rösta på er egen balkong. Kom ihåg att alla balkonger till b-huset (10 A – C) finns på baksidan av byggnaden. Priset som är ett presentkort på Interflora delas ut under föreningens julevenemang i december.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag väljer att ge min åsikt och röst till bäst utsmyckade balkonger till följande:

#

Långgatan (2 – 10C)

Våning (1,2,3,4)

Vänster/Höger

Ev. namn på medlem

1:a plats

 

 

 

 

2:a plats

 

 

 

 

3:e plats

 

 

 

 


______________________            _________________      _________________

Namnförtydligande                        Signatur                           Port

Sommar och sol

Nu när sommaren här så påminner vi om att vid cykelförrådet i källaren mellan 6 A och 6 B finns grill att lånas och kompressor för pumpning av cykeldäck. Rengöra grillen efter användning och ställa tillbaka den.

Tvättstugan & torkrummen

Vi vill påminna er om vikten av att hålla tvättstugan ren och trivsam för alla.

  • Vänligen städa upp efter er när ni använt tvättmaskinen eller torktumlaren. Det gör det mycket trevligare för nästa person som kommer in.
  • Var vänlig och boka endast en tid åt gången. Det ger alla andra en större chans att använda tvättstugan

Tack för er förståelse och samarbete!

Tänk på barnen (samt alla andra) och kör försiktigt!

Vår bostadsrättsförening har flera småbarnsfamiljer, och vår innergård är ett populärt lekområde för de små. Nyligen har vi placerat ut tre farthinder igen på innergården för att få bilister att sänka hastigheten och därmed förhoppningsvis minimera risken för en olycka.

Borttagning av döda träd på innergården

Vi vill också informera er om att de döda träden på innergården planeras att tas bort inom kort. Detta görs bland annat av säkerhetsskäl men också för trädgårdens välmående.

Information från årsstämman

För kännedom så finns protokollet från årsstämman att läsa vid anslagstavlan till tvättstugan samt digitalt i Mitt HSB.

Angående om styrelsen har en begränsning i beslut för kostnader på ett projekt så har vi tyvärr inte fått ett väldigt tydligt svar från HSB än. Vi återkommer när vi har fått mer information. Läs gärna själv på HSB hemsida om dessa frågor för att engagera dig mer i detta tills vidare.

I ”Övriga intäkter” i årsredovisningen ingår en extra månadsintäkt från en medlem med särskilt tillstånd gällande sin motorvärmare. Även en avgift av inköp av extranycklar till sin lägenhet för en annan medlem.

Träningsutrustning till hobbyrum/aktivitetsrum

Vi vill gärna höra era åsikter! Om ni har önskemål om specifik träningsutrustning eller något annat ni skulle vilja se mer av så tveka inte att återkoppla till oss. Er feedback är värdefull för oss när vi planerar och förbättrar vårt utbud. Dessutom om ni har tips eller om ni är intresserade av att skänka träningsutrustning till föreningen så är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Kontakta oss

Om ni har synpunkter eller frågor till styrelsen är ni varmt välkommen att kontakta oss!

Våra kontaktuppgifter hittar ni på anslagstavlan i trapphusen.

E-post

styrelsen@106storgarden.se

Hemsida

www.106storgarden.se

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

HSB BRF 106 Storgården i Enköping


Till nyhetslistan