Avgifts- och hyreshöjningar

29 oktober 2014 Information avseende avgifts- och hyreshöjningar

Månadsavgifterna
Styrelsen har beslutat att från och med den 1 januari 2015 höja månadssavgifterna med 3, 7 %. Avgiftshöjningen innebär som exempel att avgiften för en bostadslägenhet om 4 r.o.k. höjs från 4.312 kr till 4.472 kr. Månadsavgiften höjdes 2014 med 2,5 % till största delen beroende på utbytet av samtliga fyra hissar. Den nu beslutade höjningen är motiverad av främst två skäl;

Förändrade avskrivningsregler när det gäller byggnader och där Bokföringsnämnden konstaterat att man inte får använda s.k. progressiv avskrivning (låg avskrivning under ett antal år för att därefter få en betydligt höjd avskrivning) utan att man istället måste ha en s.k. linjär avskrivning, (fastigheten avskrivs med samma belopp varje år under fastighetens livstid, normalt 100 år). De stora riksorganisationerna avseende bostadsrättsföreningar såsom HSB, Riksbyggen m fl agerar för att man ska få tillstånd en lagändring för bostadsrättsföreningarnas avskrivningsregler, men där vet ingen vad som kan komma framöver.

Trädgårdsprojektet, redovisades på senaste årsmötet, som innebär att vi under nästa år ska förnya våra gemensamma gröna ytor med nya växter, gångar, belysning, spaljé under loftgången m m.

Hyror
Styrelsen har även beslutat att hyrorna för parkeringsplatser med el-plint, kallgarage, varmgarage och lokaler (tidigare fyra soprum i källaren) skall höjas med 10 % (avjämning till 10-tal kronor) då dessa hyror inte förändrats under lång tid och föreningen har och kommer att ha kostnader för underhållskostnader som dessa hyresinkomster måste förslå till.