Information från styrelsen - Bergvärme m.m.

20 juni 2023 Information om Bergvärme och annat som är på gång.

Bergvärme

Se bifogat dokument.

Takarbeten och solceller på hus 39  och 41 rullar på, beräknas att bli klart enligt tidplan. Ett extra tack till berörda förrådsinnehavare i hus 39 och 41 som varit behjälpliga med åtkomst i samband med arbete med att dra ned avluftningar från tak.

Trapphusbelysning, har nu beställts och kommer att bytas ut, preliminärt kommer detta arbete påbörjas vecka 34. Huvudorsak till denna åtgärd är den numera bristfälliga nödljusfunktionen, men som en bieffekt så kommer vi att göra vissa miljömässiga vinster och ekonomiska besparingar då belysning kan styras på ett effektivare sätt och vi kommer att minska elförbrukning för belysningen. Den nya belysningen ger också mer ljus och bättre ljusspridning trots att den är på 11W jämfört med de gamla som är på ca 18W (2x9W) per armatur.

Utomhustrappa vid hus 37 kommer att förnyas, för att ta bort snubbelrisk som den befintliga konstruktion medför, vi hoppas på att detta hinns med innan semestrar, annars blir det senare i höst.

Häck längst Tiundagatan är beställt och arbete med det kommer att ske under lämplig tidpunkt under hösten, tanken med detta är att försöka skapa en lite tydligare avgränsning/markering till vår tomt, samt också att det skall se lite trevligare ut. Ett enklare tillfälligt staket/inspringsskydd (att stå i 2-3år) kommer i samband med detta placeras vid häcken för att ge den tid att ta sig och tex inte bli nedtrampad eller "bortplogad" under första vinterns snöröjning av trottoarer.