Styrelsen informerar och önskar glad sommar

12 juni 2024

Styrelsen vill önska samtliga boende en glad sommar och passar även på att informera lite vad som är på gång. Efter föreningsstämman i april har styrelsen förändrats ganska mycket. Många som har suttit på posterna i flera år lämnade sina styrelseuppdrag samtidigt som många nya har valts in. Ny ordförande för styrelsen är Jacob Svensson. Det innebär att styrelsen just nu håller på att arbeta in sig i sina nya roller och försöker i bästa mån få ut nödvändig information till medlemmar och boende. Har ni frågor och funderingar så tveka inte att kontakta oss, enklast är via styrelsens e-post: styrelsen39tiunda@gmail.com. 

Vicevärdsexpeditionen  

Vicevärdsexpeditionen har sommarstängt juli månad samt första tisdagen i augusti, d.v.s. v.27–32. Nycklar till övernattningsrum och föreningslokal kommer som vanligt att lämnas ut till de som har bokat dessa under denna tid. 

En liten avgiftsändring från 1 juli 

Styrelsen håller på att omvandla en hyresrätt till en bostadsrätt och i samband med det kommer en avgiftsförändring att ske från och med 1 juli. Det är ingen stor förändring och för de flesta bostadsrätterna handlar det om en årsavgiftssänkning på mellan 0 och 30 kr. 

Grönområdet mellan husen 

Det kommer fortsatt att vara avspärrad på delar av grönområdet mellan husen i sommar. Detta efter samråd med vår förvaltare att det nya gräset ska växa sig bättre och jämnare. I samråd med grannföreningen håller vi även på att försöka se om vi kan få bättre sand i sandlådorna. 

Förrådsrensning 

Rensning av våra gemensamma förråd pågår. De bortforslade sakerna kommer enligt tidigare information att stå i ett låst utrymme i sex månader innan de polisanmäls som övergiven egendom och forslas därefter bort. Har du missat att ta bort märkningen eller saknar något kan du få tillbaka din utrensade egendom mot beskrivning. Gäller det en cykel ska du ta med dig din cykelnyckel. Kontakta då hemmavicevärden under expeditionstid.

Nya lamparmaturer 

Lamparmaturer i våra gemensamma ytor håller på att bytas ut för att bli mer energieffektiva. 

Bergvärme 

Vi väntar på att Vattenfall ska ge klartecken för en ny elstation för att kunna ta bergvärmen i drift. Det är mycket administrativt och Vattenfall är inte snabba på att handlägga ärenden, vilket gör att det tyvärr tar tid.  

Solceller 

Anläggningen på hus 41 fungerar inte som den ska, den ger ca 25 % lägre effekt än förväntad och detta är felanmält till entreprenören. Vi väntar på återkoppling för åtgärd. Solcellerna på hus 37 och 39 är klara. Våra tre anläggningar har från årsskiftet fram till början av juni producerat totalt 31,88 MWh (hus 37 11,95 MWh, hus 39 8,94 MWh och hus 41 10,99 MWh). Vi ser också över möjligheten att eventuellt få momsavdrag på den del av solcellskostnad som inte omfattas av utbetalt energibidrag.  

 

Vänliga hälsningar, 

Styrelsen

 

 

Styrelsen informerar och önskar glad midsommar

Till nyhetslistan