Nyhetsbrev maj 2023

21 maj 2023 Här kommer information från styrelsen om vad som är på gång i föreningen. Även lite påminnelse om viktiga trivselregler.

Mata inte fåglar
Vi vill påminna om att det är olämpligt att mata fåglar eller andra djur inom föreningens område. Detta gäller även på den egna balkongen eller uteplatsen. Fåglar smutsar ner och maten drar till sig skadedjur som tex råttor.

Grillning
Användande av kolgrill eller gasolgrill på balkong och uteplats är förbjudet. Vi hänvisar till gemensamma grillplatser på gårdarna.

Balkonger
Visa hänsyn till dina grannar när du använder balkongen. Undvik att sprida cigarettrök till grannar. Om du har blommor på balkongen så var noggrann när du vattnar så att vatten inte rinner ner till grannen på balkongen under.

Cykelrensning
Nu är alla cyklar märkta med gröna lappar. Senast 7 juni måste de gröna lapparna vara borttagna från din cykel för att den inte ska omhändertas. Se anslag i trapphus och på hemsidan för mer information.  

Renovering
Sedan 1 januari 2023 gäller en del ny lagstiftning för bostadsrättsföreningar. Bland annat har styrelsen utökade möjligheter att ställa kvalitetskrav när bostadsrättshavare renoverar sin lägenhet. Därför vill styrelsen ha information om renoveringar i lägenheter när åtgärder utförs som påverkar ventilation, VVS/tätskikt eller elinstallationer. Information på hemsidan inom kort.

Gymmet – nytt bokningssystem
Sedan en tid har gymmet ett nytt bokningssystem. Kom gärna med feedback på det nya bokningssystemet

Kontakta styrelsen genom mail till styrelsen.tiunda40@gmail.com eller lapp i styrelselådan på Tiundagatan 45.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen