Rapport från Medlemsmöte 061115

16 november 2006 Här följer en kortfattad rapport från Medlemsmötet den 15 November.

19 bostadsrätter fanns representerade vid kvällens möte vilket innebär att det var en 50% uppslutning, totalt var vi 21 personer i Gärdes Gården.
Under mötet informerade styrelsen om följande:

Prognos/Resultat 2006, som läget är nu kommer vi återigen att kunna redovisa ett positivt resultat, detta förutsatt att inget oförutsett händer under återstående månad.

Budget 2007, Eftersom våra kostnader ökar hela tiden (El, vatten/avlopp, räntor) och våra pannorna måste bytas ut i en snabbare takt så tvingas vi att genomföra en avgiftshöjning på 5%, denna gäller from 1 januari 2007.
Denna höjning tillsammans med de besparingar vi gör på reparationer och underhåll (mer eget arbete) gör att vi även nästa år kommer att visa ett positivt resultat.

Deltagarna på mötet tyckte att idén med två städdagar till våren lät bra, styrelsen kommer att informera de boende om denna förändring i god tid innan nästa års första städdag skall genomföras.

Planerade Investeringar


Under nästa år kommer Gärdes Gården att renoveras, en diskmaskin och en micro kommer att installeras.
Dessutom kommer samlingslokalen kommer att få en välbehövlig uppfräschning

Våra två lekparker skall renoveras, staket skall bytas ut och byggas om och ny lekutrustning skall installeras.
Vi kommer att ersätta sanden i lekparkerna mot sk. fallskyddsplattor och för de minsta barnen kommer sandlådor att byggas, dessa utrustas med kattnät.
I en av lekparkerna kommer vi att testa en idé som går under arbetsnamnet "djungellek", mer om detta när våren närmar sig.

Övriga frågor som diskuterades


Rastning av hundar inom området, vi kommer att sätta upp skyltar angående detta och förhoppningsvis slipper vi besök från hundägare som rastar sina vovvar på området.

Parkering av bilar, eventuellt kommer privat parkeringsbolag att kontaktas för att få bukt med alla felparkerade bilar.

Bokningsregler Gärdes Gårde diskuterades också, vi kommer hädanefter att ersätta skylten på ytterdörren med en ny som skall hängas på dörrarna in till själva lokalen.

Ny Vicevärd


Styrelsen fick i uppdrag att presentera en arbetsbeskrivning för Vicevärdsysslan till samtliga medlemmar, vi skall även presentara vilka alternativ vi har att välja på om ingen söker tjänsten som ny vicevärd.
Detta skall presenteras under detta år för att skynda på processen med rekryteringen.