El-arbeten

05 mars 2019 Under sista veckan, och innevarande vecka pågår arbeten med att förbättra och förnya belysningen inne och ute.

Styrelsen tog under hösten beslut om att förbättra belysningen både inne och ute. Det kommer att märkas inne genom att cykelrummet under 3C fått nya närvarosensorer istället för rörelsedetektorer. Det lyser alltså upp fortare och säkrare än tidigare. Vidare har korridoren utanför tvättstuga och torkrum kompletterats med de gamla rörelsedetektorerna från cykelrummet för att säkerställa snabbare tändning när man kommer ut i korridoren.

Trapphusen får automatisk tändning och släckning med nya led-armaturer.

Ute är entréerna försedda med nya insatser med skarpare ljus. Likaså är armaturerna över trapporna till cykelrummen, över garagen och sophuset utbytta till nya med högre ljusintensitet. Därtill är de "mörka hörnen" vid de gamla soprummen kompletterade med ny armatur som ger en bättre ljusbild. Vid parkeringen mellan 3A & 3B/C kommer det också att sättas upp en typ av strålkastare som aktiveras vid rörelse för att "ljusskygga individer" ska hålla sig borta.

Det sista som åtgärdats är strömbrytaren på vinden 3B/C som inte fungerat på ett tag, men nu är friskanmäld igen.