Extra infobrev april ang. målning av husen-2022

30 april 2022


Brf Soldattorpet infoblad om målning och tvättning

2022-04-28

Hej!

Tvättning av våra hus

Just nu håller vi på att tvätta alla fyrorna. Det tar ca 1 dag att tvätta en hel kroppsbyggnad (2 fyror). Inför tvättningen behöver man flytta bort/flytta ut eventuella möbler ifrån fasaden och om man har någon växt eller spaljé mot fasaden är det bra om den också tas bort. Har man inte hunnit det när han kommer för att tvätta kommer han som tvättar att flytta undan de saker som är i vägen. Har man en inglasning kommer inte tvättning av den fasad som finns inuti inglasningen att tvättas, utan det kommer målarna själva få göra sen när det blir dags för målning.

Fyrorna tvättas allt eftersom han blir klar och informationspapper från han som tvättar kan komma med kortvarsel och tyvärr ibland även ha missats. 

När alla fyrorna är klara (han har kommit ungefär hälften av fyrorna per idag 29/4), kommer treorna att tvättas. Samma sak gäller för dom, att man plockar bort ev. möbler, spaljéer, klätterväxter som finns mot fasaden.

Målning av våra hus

Vi startar med fyrorna, då vi behöver hyra in extra ställningar till dessa, samt för att inte blanda ihop färgerna då vi har olika på fyrorna och treorna. Tanken var att målarna skulle startat med målningen i måndags 25/4 och då börja på hus 64/62 för att sen fortsätta med

 

50/52. Dock har den/de som ska måla blivit sjuka och det har även varit kallt/frost på nätterna. Tanken är nu att de ska kunna starta i gång målningen under vecka 18. Vi behöver alla vara förbereda på att målningen kan gå snabbare, eller ta längre tid beroende på väder och beroende på ev. sjukdomar.

Inför målningen kommer man behöva ha skruvat ner eventuella tak som man har mellan huset och sitt förråd för att målarna ska komma åt ovanför. De som har egengjorda utbyggnader som förråd på framsidan av original förrådet, eller byggt något annat eget som ska målas med samma färg kommer man själv behöva bekosta den målningen. Vi ska säkerställa med ÅJ måleri så att man får information vad som behövs göras på sitt hus inför målningen.

 

Ni är varmt välkomna att kontakt någon av oss som sitter i styrelsen om det är några frågor eller funderingar. Så hjälps vi åt att få detta att flyta på så gott det går.

 

Ha en fin dag!

 

Styrelsen