Nyhetsbrev maj 2023

10 maj 2024

Kära medlemmar i Brf Eknäs,

Här kommer en uppdatering om de senaste händelserna och besluten under årets första månader.

Laddboxar & Belysning i carports
Efter godkänd slutbesiktning av renoveringsprojektet i december har föreningen kontrakterat en annan entreprenör, ChargeNode, att installera nya laddboxar och belysning i carports. Detta arbete är nu färdigt och slutbesiktning är planerad till vecka 20. Efter godkänd slutbesiktning kommer information att gå ut om hur laddboxen aktiveras och används för respektive p-plats.

Renoveringsprojektet
Arbetet med åtgärder efter slutbesiktning av elarbetet inom projektet har pågått under första kvartalet och är nu slutgodkänt. Det som nu återstår är ett antal väderberoende åtgärder som kommer att utföras av entreprenören i närtid givet att vädret tillåter.

Dialogen med entreprenören om rimlig nivå för ekonomisk slutreglering av projektet fortgår via våra juridiska ombud vid Fredrik Blomstergren Advokat AB som aktivt arbetar för att skydda och främja föreningens intressen relaterat till projektförseningar, krav på förseningsviten, samt kvalitets- och kontraktsmässiga brister som rapporterats under entreprenadens gång. Styrelsen har ett starkt engagemang i att hitta en balanserad lösning som både vi och motparten kan acceptera.

Regelbundet underhåll

Föreningens fastighetsskötare och föreningens kontrakterade tjänsteleverantörer inom drift och plåt har genomfört besiktningar av värmesystem, tak, takrännor och andra centrala delar av fastigheten för att säkerställa att allting är i gott skick.

 

Sophämtningen 
Efter fortsatta problem med sophämtningen har styrelsen åter varit i kontakt med Nacka Vatten och Avfall och bett om rättelse samt kompensation för missade hämtningar.

Städning i föreningen 
Styrelsen har kontaktat städfirman om regelbunden tömning av soptunnan vid uteplatsen.

Årsstämman
Årsstämman närmar sig och nytt datum för stämman har tidigare beslutats till den 23 maj kl. 19.00 i föreningslokalen. Kallelse har delats ut 9 maj 2024 och tryckt årsredovisning delas ut omedelbart efter leverans från tryckeriet. All information finns tillgänglig utanför tvättstugorna och på hemsidan. Vi ser fram emot att se er där för att gå igenom året som gått.

Tack från styrelsen  
Vi vill slutligen tacka alla medlemmar för ert tålamod och förståelse under de senaste årens projekt.

Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och önskar er alla en trevlig vår.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen för Brf Eknäs