Rapport från stämman 2011

30 april 2011 Ca 60 medlemmar hade hörsammat kallelsen och deltog i årets stämma i Knutpunkten.

Ordf. Gunnar Lovell inledde med att kortfattat summera verksamhetsåret 2010. Därefter lämnade han ordet till Bert Andersson som valdes att leda stämman. Bert lotsade med säker hand medlemmarna genom kvällens dagordning.

Vid punkten ekonomi tog Manuela Fischer från Hsb över och presenterade föreningens räkenskaper genom nykomponerat presentationsmaterial. Manuela poängterade föreningens stabila ekonomi trots årets negativa resultat vilket berodde helt på den avgiftsfria månaden vi hade i juli 2010.

Styrelsen fick en eloge på det sätt vi arbetar med föreningens lån och placeringar. Det vi nu skall sätta fokus på är att hålla kostnaderna nere så att vår långsiktiga prognos om oförändrade avgifter han hållas. De kostnader som har tendens att stiga onödigt är sophanteringen. Styrelsen vädjar till medlemmarna att se till att återvinningsrummet sköts på ett bra sätt. Detta främst genom att aldrig ställa något på golvet, aldrig överfylla kärlen och framför allt tryck ihop all kartong innan det läggs i kärlen.

Tre motioner behandlades:

  • Nya medlemmar kommer som ”välkomstgåva” att få en brandvarnare.
  • För anslutning till bilpool hänvisar styrelsen intresserad medlem att kontakta Sunfleet Bilpool i Göteborg. HSB har ett avtal med detta företag som reducerar priset för medlemmar. Kontakt: www.sunfleet.com
  • Småbarnsgunga kommer att sättas upp i gungställningen.

Bert Andersson som arbetat i styrelsen under många år har p.g.a. tidsbrist valt att inte ställa upp för omval. Även Andreas Johansson, som kommer att flytta från föreningen, har valt att avgå.

Som nya styrelseledamöter valdes Malin Michaelsson och Kristian Dahlén. Bert lämnade efter väl förrättat värv åter klubban till Gunnar som tackade Manuela och Bert med var sin blombukett.

Kvällen avslutades med allmänt ”mingel” och åtnjutande av välsmakande smörgåstårtor och god dryck.

Du kan ladda ner den ekonomiska redovisningen nedan. För att öppna filen behöver Microsoft Power Point eller Libre Office. Libre Office kan laddas ner gratis här.