Just nu har vi tekniska störningar som påverkar möjligheten att bli medlem digitalt här på webbsidan. Tjänsten kan inte verifiera några personnummer. Vi jobbar på en lösning.  Vänligen återkom vid ett senare tillfälle och fullfölj din ansökan.

REFERAT FRÅN FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 7 JUNI 2023

09 juni 2023

Brf Neptun höll ordinarie föreningsstämma 2023-06-07 på Ringvägsgården. 20 st röstberättigade medlemmar deltog tillsammans med 6 st övriga. Styrelsen tycker det är glädjande att se ett ökat engagemang även om vi borde kunna räkna in fler med anledning av föreningens totalt 91 st lägenheter.

Innan stämman uppmärksammades HSB:s 100 års jubileum genom en filmvisning. Styrelsens ordförande uppmanade alla som har vägarna förbi Västerås fredagen den 9 juni att stanna till vid Ikea på Erikslund där HSB:s jubileums trailer står uppställd.

Styrelseordförande Jakob Hägglund hälsade därefter alla välkomna och förklarade därefter stämman för öppnad.

Britt-Marie Södarv ledde stämman som oberoende extern ordförande. Dagordningen avverkades programenligt. Årsredovisningen fastställdes och stämman tillstyrkte ansvarsfrihet för styrelsen. Det kunde allmänt konstateras att föreningen har en del stora utmaningar framför sig med ett stort underhållsbehov och att styrelsen såg kommande underhålls åtgärder som en prioriterad fråga. Styrelsen inväntar vid tid för stämman besked från ekonomerna på HSB MälarDalarna om möjligheten till att finansiera en renovering av våra balkonger.

Valberedningens förslag omval av Aleksandar ”Alex” Gasparovic för en ny mandatperiod om 2 år antogs av stämman.  Efter stämman och det konstituerande sammanträdet direkt efter ser styrelsen ut enligt nedan

Föreningens ordförande vald av stämman Jakob Hägglund
   
Vice ordförande Roger Andersson
Sekreterare Jakob Hägglund
   
Bovärdar Anna Hägglund samt Sandra Johansson
Fastighetsvärdar Alex Gasparovic samt Roger Andersson
   
Övriga ledamöter Magnus Törne
HSB ledamot Eie Landqvist


Inkomna motionen hanterades och styrelsens förslag på svar på motionen bifalldes vilket innebär att vi i dagsläget inte kommer etablera några fler motorvärmarplatser men att styrelsen fortsätter se över möjligheten att etablera laddplatser för elbilar inom föreningen. Fastighetsansvarige Roger Andersson passade på vid presentationen av motionen och styrelsens svar att påminna om att det är absolut förbjudet att ladda sin elbil i uttagen för motorvärmaren eller genom en skarvsladd från den egna lägenheten.

Under stämmans 2 frågestunder med styrelsen noterades en del bra frågor och några bra förslag som styrelsen nu jobbar vidare med. Många frågor handlade om hur styrelsens jobbar med frågan om gästparkeringar nu när Brf Hellas omvandlat den enda gästparkeringen i området till boendeparkeringar. Styrelsen medgav att de blev lite tagna på sängen när kungörelsen anslogs i Fagersta-Posten då man inte fått några indikationer på att något var på gång och att man fortsätter jobba med frågan men att ekonomin hindrar oss från en lösning här och nu.

Protokollet från stämman är nu ute på granskning innan justering därefter kommer protokollet att återfinnas på vår hemsida. Önskar du ta del av protokollet på annat sätt vänligen ta kontakt med styrelsen

Fagersta den 9 juni 2023
Styrelsen genom ordförande Jakob Hägglund