Information från Styrelsen

21 oktober 2021

Medlemsinformation från styrelsen oktober 2021.

 

Denna medlemsinformation kan även läsas på föreningens Facebooksida.

 

 

Ekonomi

Föreningen har fem lån med olika löptid för att alla lån inte ska omsättas under ett och samma år. Det största lånet på 7 373 000 :- löper ut 30 oktober. Offerter har tagits in och styrelsen är enig om att välja en löptid på 3 år med en ränta på 0,52 % hos långivare SBAB. Den exakta räntan avgörs på omsättningsdagen. Styrelsen har även beslutat att börja amortera 1 % på lånet vilket motsvarar ca 70 000: -/år. 

 

Energibesparande åtgärder

Energikostnaderna för värme och vatten pendlar under året. Under maj och augusti gick kostnaderna upp, vilket speglar det väder som var då. Vi uppmanas att hålla koll på rumstemperaturerna. I undercentralen går det att justera temperaturen till lägenheterna. En av styrelsemedlemmarna ska få information om hur detta går till så att föreningen själv kan stämma av och justera efter behov utan att behöva anlita någon utomstående.  

Några boenden har haft problem med termostater, att de inte går att stänga. Frågan om att byta ut termostater i alla lägenheter har diskuterats, men inget beslut är taget. 

 

Underhåll fastigheter

Rengöring av tak gjordes under våren. Det medel som användes är långtidsverkande och resultatet kommer därför inte att synas förrän nästa vår. Då ska alla tak vara röda och fina. Måleriarbeten skulle ha utförts under året, men blev av olika skäl inte av. Nu är det för kallt och vi får avvakta till våren i stället. 

 

Städdag
Styrelsen beslutade att inte genomföra någon gemensam höststädning. Vi avvaktar till våren i stället och räknar med att då även kunna gödsla och plantera i samband med städdagen. 

 

Hissar

Problem med hissar i både gröna och gula huset. Hisscentralen har varit här vid ett flertal tillfällen. Felen ska nu vara åtgärdade i båda husen. 

 

Ibland blir det grus i spåren och dörrarna går då inte att stänga. Under våren ändrade vi därför i avtalet gällande rengöring. Under den tid på året då det är mycket grus ska rengöring av spåren ske en gång i veckan. Det ingår i vår veckostädning av trapphusen.  

Vi vill även uppmana varje enskild boende att vara uppmärksam på just detta, att se upp med om det ser skräpigt ut i spåren och i så fall själv försöka göra rent med dammsugare. 

 

Klinkerplattor i gula huset

Ett band med klinkerplattor har höjt sig i entrén i gula huset. Liknar ett problem som inträffade 2012 och då åtgärdades via garantin. Närke Golv AB har varit här och lagat golvet. Denna gång får föreningen själva stå får kostnader. 

 

 

 

 

Laddstolpar

Styrelsen håller på att inhämta information gällande installation av laddboxar för laddning av elbilar. Det är många olika aspekter att ta ställning till. Hur många laddstolpar behövs, vilka typer av installationer finns, hur stort statligt investeringsstöd kan vi få, olika metoder för att ta betalt från användaren mm. Vi behöver även ta reda på hur stort intresset är hos föreningens medlemmar. Mer information kommer så småningom när styrelsen har inhämtat mer kunskap. 

 

Duvproblem
För er som påtalat problem kommer Lillåns bleck och plåt och sätter upp piggar på lämpliga ställen. Vi räknar med att det ska bli gjort under hösten. 

 

Trädgården 

PÅGÅENDE SKÖTSEL OCH PLANTERING

Under hösten pågår föryngring av häckar, rosenbuskar och idegran. De klipps ner för att växa upp nya och friska.

På den bortre västra delen av vår kulle ska sly röjas bort. De växter som bildar som en häck mot grannfastigheten finns kvar som insynsskydd. Ek och vildros bevaras.

Ogräs mellan plattor vid entréer och vid grillplatsen rensas. På vår kulle planteras fyra äppelträd av olika sort, två bigarråträd och en magnolia.

 

PÅMINNELSE - Miljöboden
Föreningen har avtal med Tekniska förvaltningen som hämtar kompost, restavfall, batterier och småelektronik. Stena recycling hämtar tidningar, kartong, glas, plast och metall. När det gäller glas blir kärlen lätt överfulla. Blir det överfullt får vi inte ställa glas på golvet och förvänta oss att de tas med. Sopor får aldrig lämnas på golvet. Glas kan i stället lämnas vid återvinningsstationen vid Coop. Tänk även på att slå isär kartonger, både stora och små, att inte lägga plast och krukväxter i den bruna kompostpåsen. Kompostpåsen är i huvudsak avsedd för matavfall. 

 

Facebook
Du är väl med i föreningens Facebook grupp! Gå med - Brf Grenadjärparken i Örebro 

 

 

 

 

 

 

 

 

// Styrelsen

 

  • Nyheter1.jpg
    Nyheter1.jpg
  • Nyheter2.jpg
    Nyheter2.jpg
Medlemsinfo 2021 oktober.

Till nyhetslistan