Kallelse årsstämma 2020

29 maj 2020 KALLELSE OCH INSTRUKTION till ordinarie föreningsstämma HSB brf Idrottstävlingen. Ordinarie föreningsstämma kommer i år genomföras enbart med poströstning. Välkommen att delta med din poströst!

Ordinarie föreningsstämma kommer i år att genomföras enbart med poströstning. Styrelsen har beslutat att stämman 2020 enbart kommer att genomföras med poströstning och att utomstående ej får närvara.

DATUM: 15 JUNI 2020

En tillfällig lag medger att hålla en föreningsstämma enbart med poströstning efter beslut av styrelsen.
Den nya tillfälliga lagen började att gälla den 18 maj, och kan alltså tillämpas på stämmor som hålls tidigast från det datumet. Lagändringen syftar till att motverka spridningen av det virus som orsakar covid-19 och underlätta för föreningar att genomföra stämmorna utan hälsorisker för medlemmar och andra.

Lagen kompletterar de regler som nyligen införts genom lagen (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor. Det är ytterst angeläget att föreningsstämmor i det rådande läget kan genomföras på ett sådant sätt att risken för smittspridning minimeras. Det finns starka skäl att begränsa det fysiska deltagandet vid föreningsstämmor i så stor utsträckning som möjligt under den rådande situationen.  

Poströstningsformulär med instruktion delas ut till samtliga lägenheter senast en vecka innan stämman. Du hittar även formuläret som pdf och word här på sidan om du vill inge din poströst genom e-post (uppmuntras!)

Övriga anmälda ärenden (t ex. motioner): Inga motioner  eller andra ärenden inkomna.

En digital version av årsredovisningen finns att läsa nedan på den här sidan och du hittar den även på Mitt HSB.

INFORMATION INFÖR POSTRÖSTNING
    
Styrelsen har utifrån dagordningen till den ordinarie föreningsstämman upprättat
underlag för poströstning tillsammans med en instruktion för hur du inger din poströst. Du hittar underlagen nedan. Instruktionen hittar du inledningsvis i formuläret för poströstningen. Motsvarande underlag har också delats ut till alla lägenheter.

Poströsten kan inges elektroniskt genom e-post till brf.idrottstavlingen@bredband.net eller
lämnas i pappersform i föreningens brevlåda på Westmansgatan 78 (markplan).

Poströsten ska ha inkommit till föreningen senast sista helgfria vardagen före stämman. Det
betyder senast fredag den 12 juni 2020. Med fördel lämnar du din poströst redan torsdagen
den 11 juni 2020.

Ta del av styrelsens och valberedningens förslag inför årsstämman och mycket välkommen att delta i årsstämman genom din poströst!

Har du frågor så tveka inte att kontakta föreningens vicevärd Åke!

Med vänlig hälsning styrelsen