Balkonginglasningar

28 augusti 2024 Nu är det generella bygglovet för balkonginglasningar godkänt och redo att börja nyttjas.

Det godkända bygglovet avser samtliga balkonger förutom de som ligger högst upp i husen utan skärmtak. Detta med anledning av att byggnaderna i Minneberg är grönklassade och ska därför undvika större till- och påbyggnader.

Om du som medlem i Brf  Svartvik vill glasa in balkongen eller byta ut den befintliga inglasningen inkommer du till Fastighetsägarna Service med en renoveringsansökan där det framgår vilket typ av arbete som ska utföras, när det är planerat att utföras samt vilken entreprenör som kommer utföra arbetet.

Förvaltaren kommer sedan att gå igenom ansökan och kontrollera så de har de underlag som krävs för att entreprenören ska få påbörja arbetet.

Nedan finner ni ett utskick från företaget Lumon som är en leverantör av balkonginglasningar. De har tagit fram detta utskick specifikt till oss i Minneberg då de genomfört stora delar av områdets befintliga inglasningar.

Givetvis är det okej att använda sig av andra leverantörer också.

Vi kommer även att publicera information om balkongsinglasningarna på Minnebergs Samfällighetsförenings hemsida under renoveringsfliken.

Avtal om inglasnig skall skrivas när allt är klart.

Finns det ytterligare funderingar kring detta är ni välkomna att höra av er till oss på Fastighetsägarna Service.