Nyinflyttad på Lidnersplan 6

Du är varmt välkommen som ny medlem i vår bostadsrättsförening Folkungaträdet 6.
Vi hoppas att du kommer trivas som boende i vår fastighet!

Du bör nu veta att du också har en andel i bostadsrättsförerningen och därför bör du ta del av all information, vara aktsam om fastigheten, föreningens utrustning och tillhörigheter. Rapportera fel och brister som kan uppstå på utrustning och maskiner, samt hålla rent efter dig då du använt föreningens tvättstuga. Se också till att sortera dina sopor enligt de anvisningar som kommunicerats på MittHSB. Matavfall sorteras separat i kärlet utanför entrén och om så önskas, kan du som nyinflyttad hämta ut en ny matavfallsbehållare. Kontakta i så fall styrelsen.

Medlemmar i föreningen har tillgång MittHSB där man kan logga in med sitt personliga Bank-ID och ta del av nyheter, meddelanden och dokument. Mycket av den löpande informationen från styrelsen publiceras på MittHSB.

Meddelanden från styrelsen

Mina dokument

Bostadsinformation

IMD-el

Föreningen har (efter stämmobeslut) installerat gemensam-el vilket innebär att föreningen tecknat ett elnätsavtal och de boende debiteras efter förbrukning. Du behöver inte teckna ett elavtal utan den individuella förbrukningen läggs på månadsavin som kommer från HSB.

Nätverk

Föreningen har en gruppanslutning hos Ownit och du kan ringa dem för att aktivera ditt nätverk.

Tv

Anslut antennkabeln i uttaget, därefter i tvn. Du kan se ditt utbud här.

Kostnadsfritt har alla medlemmar också tillgång till Tele2 play. Här kan du se vilka kanaler som ingår. Beställ Tele2 play antingen via länken ovan eller ring deras kundservice på telefonnummer 90222.

Brandsäkerhet och brandskydd

Brandsäkerhet är något att ta på allvar och är alla boendes ansvar. Många enkla åtgärder kan vidtas för att förhindra brand och för att minska dess konsekvenser. Det är av största betydelse att alla är medvetna samt skaffar sig information om hur man minskar risken för brand.

Varje år omkommer allt för många i bränder, de flesta av dem i samband med bränder i bostäder. Men många dör inte av elden utan av att andas in giftiga rökgaser. 

Har du brandvarnare i din lägenhet?

Du skall ha minst en fungerande brandvarnare installerad i din lägenhet, gärna fler. Avståndet mellan två brandvarnare bör inte överstiga 12 m. Brandvarnare placeras i taket och gärna mitt i rummet, men minst 50 cm från vägg, andra föremål eller ventilationsöppningar.

MSB rekommenderar även en pulversläckare med minst 6 kg pulver samt en brandfilt i hemmet.

Lämna inte tända ljus utan uppsikt och tänk dig för var du kastar fimpen, engångsgrillen eller tömmer askkoppen.

Laddning av telefoner eller annan elektrisk utrustning bör ske under uppsikt och undvikas nattetid. Det gäller också batterier till elcyklar och elsparkcyklar.

Håll utrymningsvägarna fria och tänk på att inte placera lösa föremål i trapphus, källare eller på vinden. Det gäller även barnvagnar. Dessa föremål kommer att märkas upp och tas bort som en del i det systematiska brandskyddsarbetet.

Om nu brand uppstår, agera direkt enligt:

Rädda - Varna - Larma - Släck 

Om det brinner i den egen lägenhet ska lägenheten utrymmas. Om möjligt stäng in branden. Det är viktigt att du stänger din lägenhetsdörr när du utrymt så att brand och rök inte sprider sig ut i trapphuset.

Om det brinner i någon annan stans i fastigheten och trapphuset är rökfyllt - gå in i din lägenhet igen - stäng dörren och gör räddningspersonal uppmärksam på din situation. Använd aldrig hissen! 

Checklista vid brand

  • Rädda dig själv och dem som är i omedelbar fara
  • Varna andra som hotas av branden
  • Larma SOS Alarm på 112
  • Släck branden om du kan göra det utan risk för att själv skadas

Nycklar

Det är mycket viktigt att du har två uppsättningar nycklar, dvs du har reservnycklar tillhanda vid eventuell nyckelförlust. Kontakta styrelsen för information om hur du kopierar nycklar.

Portkod

Du som medlem är kanske den viktigaste delen i föreningens skalskydd. Dela inte med dig av portkoden, se till att entréporten stängs och släpp inte in obehöriga. Om du upptäcker att porten eller någon annan dörr inte stängs ordentligt - gör en felanmälan

Släcka bränder hemma

Släcka bränder hemma

Den här filmen visar hur du släcker mindre bränder hemma.

Så brandsäkrar du din bostad

Brandskyddsföreningen guidar dig vad du bör tänka på.

Kontrollera din brandvarnare

Testa brandvarnaren då och då. Utför testen genom att trycka in testknappen eller hålla ett nysläckt stearinljus under den. I samband med testet är det smart att också rengöra brandvarnaren, enklast utifrån med damsugaren. Byt batteri eller hela brandvarnaren om den inte larmar.